Oban #3 Resultat

Landeryd södra, växlande molnighet, måttlig vind och oro i luften; vad är det för jäkla tävlingsform?

Tävlingsformen är ”poängbogey – ingen kommer ihåg en fegis”. Vilket i själva verket innebär en poängbogey med handicap, där poängräkningen är modifierad så att det man belönades om man går fört!

Poängräkning
8p för tre under
6p för två under
4p för ett under
2p för par
0p för ett över
-1p för två eller mer över

Stressade Obanare samlas på rangen med ett leende, härligt att lämna jobb och barn för en stunds rekreation en torsdagseftermiddag. Det var bra uppslutning, 9 personer och däribland debutanten Johan.

Tävlingen rivstartar, Longest Drive på första hålet. Första bollen startar med ruff, ruff. Dags för boll 2, där det blir ruff, out, ruff och ruff. Allt ligger öppet vem ska ta chansen och vem ska ta järnfemman? Naureen klipper till med sin driver och där sitter den, grattis!

Närmst hål spelades på 17.e hålet, 127meter med vatten framför och till höger om green. Efter första bollen leder Per med ett slag 5-6 meter till vänster om flagg. Andra bollen slår inte bättre och hoppet växer hos Per som tagit sig tillbaka till 17.e tee efter sin runda. Då krossas drömmen och Axel tar hem priset.

Och så till själva huvudtävlingen, hur skulle det sluta, vilken poäng kommer att räcka och vem är minst feg? Ovissheten är stor och med facit i hand så är poängen både spridda och låga. Kan det bero på de många dubbelbogeys som gav -1p? Hur som, så vinner Per en ganska överlägsen seger 6p före Axel och på tredje plats kommer Stefan M. Stort grattis Per!

Resultatet blev som följer:

1. Per (32p)
2. Axel(26p)
3. Stefan M (19p)
4. Jocke (17p)
5. Jens (7p)
6. Johan N (6p)
7. Håkan (6p)
8. Naureen (4p)
9. Petter (0p) (gick han överhuvudtaget ut på banan?)

1 svar på ”Oban #3 Resultat

  1. Jodå! Nog var jag med ute på banan, men jag fick slita hårt för att ta igen de 5 minus som jag samlade ihop på första 9… Trevligt var det ändå, har ju börjat vänja mig vid att inte göra några stora resultat på Oban.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.