Oban #2 2014

Oban II spelades i år på Norra banan på Landeryds GK. Vädret var varmt men molnigt och några hade med fördel valt shorts för dagen. Mot slutet av rundan fick man dock passa sig då myggen i södra Linköping vaknat till i jakt på lite golfblod. Elva glada Obangolfare hade tagit sig till start i till den andra deltävlingen för året. Ett så stort deltagande har inte touren sett vid en och samma deltävling sedan Oban IV 2010. Kul!

Spelformen för dagen var “Hälften snörgolf, hälften slaggolf”. Varje deltagare fick lika många meter snöre som halva sitt spelhandikapp och hälften av spelhandikappet drogs bort från brottoscoren. Om en spelare hade ett spelhandikapp som inte var jämnt delbart med två fick spelaren själv välja om avrundning skulle ske så att den fick ett extra slag eller en extra meter snöre. Ex. hade en spelare 27 i spelhandikapp (vi kan kalla honom Kalle). Kalle valde då att få 14 meter snöre och 13 slag att dra bort från brottoscoren. Denna princip verkade tillämpas av de flesta spelare då de värderade att en meter snöre gav en större fördel än ett extra slag. Snörets funktion under spelets gång var att flytta bollen, varsomhelst på och utanför banan, från ett ogynnsamt läge till ett bättre utan att det kostade något slag. Enda kravet var att man kunde nå och mäta på ett korrekt sätt från där bollen låg. Efter att bollen flyttats en sträcka klipptes en lika lång bit av från spelaren snöre och denna bit kastades sedan.

Longest drive competition utspelades på hål 13 där Kalle och Jocke gjorde upp om segern. Efter mätning av sista bollen kunde Kalle tillskrivas segern. Närmast flagg avgjordes traditionsenligt på 17:e hålet just som mörkret börjat falla. Många varo kallade, men få träffade green. Dagens hetaste spelare Stefan L hade best kontroll på boll, klubba och nerver avgick med segern.

Stefan L bemästrade även de aningen (läs väldigt) ojämna greenerna bäst och tog hem slutsegern. Bakom Stefan var det jämnt på många platser och längst kvarvarande snöre efter 18 hål fick användas som tie breaker. Saknade två spelare på samma resultat snöre fick lägst handikapp avgöra.

Resultatlista:

1. Stefan 65
2. Per 69
3. Kalle 70
4. Axel 72
5. Jens 74
6. Petter 74
7. Håkan 75
8. Johan 76
9. Jocke 76
10. Henric 76
11. Naureen 98

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.