Oban #3 2014

Hela 10 obanister hade tagit sig till Vreta Klosters golfbana och samtliga var i tid även om uppvärmningen blev kort för dom flesta. Vädret var mulet och lite blåsigt, men lagom varm. Helt ok golfväder med andra ord.

Spelformen för dagen var poängbogey med tre livlinor, där livlinorna var en Mulligan på valfritt utslag, ett kast och en skänkt putt inom en meter. Då viss oklarhet (läs: total förvirring) hade uppstått kring den sista livlinan så ströks den för samtliga deltagare utom Mårten, som var den enda som använt livlinan på rätt sätt.

Longest drive var på hål 15 där Per hade den klart längsta driven. Närmast hål var på 16e och där blev det jämnare. Efter mätning kunde Per konstatera att han vunnit sin andra vinare för dagen med ett par decimeters marginal över Jocke.

Själva poängbogeytävlingen blev väldigt jämn där både Axel och Håkan (tillslut) hamnade på 36p. Lägst handikapp avgjorde till Axels fördel. Eftersom deltagarantalet var så högt för dagen så vann även den som kom på andra plats en vinare. Då Håkans resultat först rapporterades vara 34p så vann Henrik den med sina 35p. Håkan konstaterade senare under kvällen att han fått 2p för lite och fick därmed 36p.

För övrigt kan tilläggas att vi fick tillbaka vår erlagda greenfee i form av greenfee-vouchers då banan inte höll utlovad kvalité. Bra där Vreta!

Resultatlista:
1. Axel 36p
2. Håkan 36p
3. Henrik 35p
4. Per 33p
5. Jocke 33p
6. Kalle 31p
7. Stefan L 30p
8. Johan 28p
9. Jens 25p
10. Mårten 24p

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.