Oban #3 2015

Oban III gick i år av stapeln på Vesterbybanan på Landeryda GK. Väderleksrapporten hade länge lovat sol men när dagen kom var vädret desto ostadigare. Det värsta regnet passerade dock under uppvärmningen och endast någon lättare skur dök upp under rundands inledande hål.

Tävlingsformen var poängbogy med 3 livlinor, en mulligan, ett kast och en skänkt putt. Livlinan “kopiera” från “smartare än en femteklassare”, där en spelare kan kopiera en motsplares slag övervägdes men dömdes ut av tävligsledningen som ett allt för omoget koncept.

När tävlingen summerades stod Johan N som segrare (33p) tätt följd av Stefan M (33p högre hcp). 3:a blev Jocke (32p) som enligt egen utsago hade en putt på sista hålet för segern. Sedan blev det ett glapp i resultaten ner till en trio på 28p, där inbördes hcp fick avgöra placeringen: Per, Håkan, Kalle. Avslutningsvis spelade Henric in sig på 25p. Longest drive competition avgjordes på 16:e och vanns odiskutabelt av Håkan. Närmast flagg på 17:e var Per, 1.5m från hål med ett nedslag snudd på hålkanten.

Resultat:
1. Johan N 33p
2. Stefan M 33p
3. Jocke 32p
4. Per 28p
5. Håkan 28p
6. Kalle 28p
7. Henric 25p

Longest drive: Håkan
Närmast flagg: Per

/Kalle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.