Oban #5 2017

Oban V gick av stapeln på eftermiddagen söndagen den 20:e augusti på Åtvidabergs GK. Uppehåll var lovat men regnstänk strax före start skvallrade om att det inte var säkert att det skulle hålla hela rundan. Banan hade fått ta emot en del regn den senaste tiden men skicket var ändå relativt bra. Greenerna var de flesta överens om att de var ganska tröga. 9 Obanister kom till start, fördelade på tre bollar

För tredje deltävlingen i rad var det Per som drog det längsta strået. Med 35p var han 2p före Patrik J på andra plats, som i sin tur var 1p före Johan N som knep bronset. Fjärdeplatsen delades av tre spelare, och med handikapp som tie breaker gick den till Axel, före Claes och Jens. Stefan blev 7:a på 27p och Jocke knep 8:e platsen tack vare lägre handikapp än Kalle, båda med 25p.

Longest drive competition hölls på det utmanande 11:e hålet, “Långa Sjö” och det skulle dröja till den sista bollen innan någon lyckades få bollen att stanna på fairway. Axel var den som bemästrade nerverna och sidvinden (dock från vattnet mot land) bäst och gick därmed från tävlingen en vinflaska rikare.

Närmast hål visade sig också bli en utmaning. Hål 17 “Korta Sjö” spelades bara 133 meter men Bysjön slukade ändå ett par bollar. Tävlingen krävde mätning för att kora Jens till vinnare, en fot närmare än Per. Jens belönades med vin och 2p till Obantouren.

Nästa deltävling i Oban Tour blir på årets höstresa om två helger. Då finns det nya chanser att kamma hem poäng inför säsongsavslutningen.

/Kalle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.