Oban #1 2018, a.k.a. vårresan

Vårresan 2018 gick till natursköna Blekinge, Sveriges trädgård. Och vilken resa, solen sken hela helgen och bokskogarna höll precis på att slå ut. För boendet i Hällevik stod mamma Ingalill och pappa Christer som förpassades till sommarstugan ett par kilometer bort.

Vad det gäller golf så kom nio spelare till start. Spelschemat inleddes fredag förmiddag med Sölvesborgs niohålsbana och därefter lunch. Sen började tävlingen och hornen växte ut, totalt skulle tre rundor spelas under tre dagar. Eclectic poängbogey på index. Bonuspoäng kunde insamlas under första två rundorna för närmst flagg och longest drive. Väl ute på Sölvesborg så scorades det ganska skralt och de där tävlingshornen stångades snarare med ALLA TALLARNA… Longest drive tog Jens och Pelle var närmst på 14es green. Det var många greenträffar men bara en man på övre platån där flaggen stod.

Dag två bar det av dryga fem mil bort över länsgränsen till Skåne och Åhus. Återigen en dag i strålande sol. Förmiddagen spelades en lagtävling på Åhus västra. Spelet var betydligt mer avslappnat än dagen innan då skogsbanan var utbytt mot en öppen parkbana som tillät betydligt högre felmarginal jämfört med inledningsbanan. Efter en fantastisk raggmunk spelades helgens högst rankade bana, Åhus Östra. Den bjöd på fina förutsättningar och utmanande layout, den tror jag många av oss återkommer till. Longest tog Axel hem och närmst var Stefan. På hemvägen var alla trötta, det blev ett kort stopp i Bromölla för jämförande av värsta solbrännan tillsammans med en rockabillyburgare.

Inför dag tre och avslutningen så var spänningen stor, har jag låst in för många hål, eller hur tänker de andra? Efter lite ångest så var startordningen klar. Bollen längst bak hade inte bara färst poäng, de hade även möjlighet att spela upp sig då de inte låst så många hål, i den gick Kalle, Johan och Håkan. I boll nummer två fanns Jocke, Axel och Stefan. Sist gick ledarbollen ut med Claes, Per och Jens. Växjö hade tyvärr precis skurit sina greener som var hopplösa och det märktes att våren inte kommit lika långt på det småländska höglandet. Förresten måste det vara första tävlingen att spelas i tre landskap! Sen bjuder Växjö på en av de tuffare avslutningarna med hål 17 och 18, så hade man de hålen kvar gällde det att hålla ihop spelet! Väl i mål var spänningen och osäkerheten stor, men efter summering rodde det inget tvivel. Trean Claes kom in på 42p, tvåan Jens på 42,5p, men alla var utklassade av Axel på 46,5p. Sen blev det storslam för Johan som tog både longest drive och närmst flagg. Grattis Axel och Johan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.