Oban #3 2019

Årets tredje Oban-tävling spelades på Landeryd Södra nästan helt utan regn, men med gott om sand på greenerna. Tävlingsformen, benämnd Knasboll, hade uppstått över cocktails under Oban 2: Poängbogey där man efter varje hål måste lägga bort en klubba som använts på det hålet, tills man har fyra + putter kvar. Vid start tilläts 12-14 klubbor, och på green fick bara putter användas.

Upplägget ledde till en hel del hjärngympa och många trekvarts- och femkvartsslag med blandad framgång. Extrapriserna tog bröderna Nilsson, Johan var starkast i longest drive på hål 7 och Fredrik närmast på hål 17. Johan tog upp jakten på totalsegern med en fem-poängs-eagle på hål 16, men Claes lyckades hålla undan och vinna på 34 p.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.